Aukcija slika za pastoralni centar

Aukcija slika za pastoralni centarU petak, 20. prosinca 2002. godine održana je u Društvenom domu u Podturnu aukcija likovnih djela koja su darovana za dovršenje Pastoralnog centra župe Podturen. Ta djela većinom su nastala na Likovnoj koloniji na obali rijeke Mure 14. rujna prošle godine.
Uz sudionike Likovne kolonije: Vesne Makovec, Nade Gorupić, Stjepana Levačića, Gabrijele Binder, Tonija Fažona, Mladena Marčeca, Stjepana Šarića, Jadranke Jurišaga-Ivaci, Spomenke Škafec i Vesnice Sedek, svoja su djela darovali još i Josip Jurak i Ivan Martinčević iz Varaždina, a darovana su i četiri djela iz privatne zbirke – tako da se je skupilo čak trideset i tri slike.

Aukcija slika za pastoralni centarNa početku aukcije slika sve prisutne je pozdravio župnik u Podturnu, vlč. Josip Pivar, a onda je voditelj aukcije Miljenko Ovčar pozvao sudionike da otvore svoja srca i novčanike kako bi Pastoralni centar župe Podturen što prije mogao biti otvoren i dan na upotrebu svim župljanima.
Da se stvori pravo raspoloženje među sudionicima aukcije pomogao je i solo pjevanjem poznati Aukcija slika za pastoralni centarmeđimurski kantor prof. Vlado Mihaljević, koji je u stankama otpjevao više poznatih pjesama. I sudionici aukcije pokazali su se doista dobre volje i široka srca: kroz dva sata aukcije prodana su sva trideset i tri djela za točno 70.000 kuna. Taj novac je uplaćen na poslovni račun župe i s početkom građevinske sezone bit će utrošen za dovršenje tog novog ‘Doma svih župljana’.
Sada je praktički sigurno da će polovicom lipnja Pastoralni centar biti otvoren – najvjerojatnije uz dodjeljivanje sakramenta Potvrde, 22. lipnja ove godine.
Ovim putem Župa Podturen izriče svoju javnu zahvalu svim darovateljima likovnih djela kao i svim velikodušnim kupcima slika – i sve ih radosno očekujemo na otvorenju Pastoralnog centra.

Kreirano: 20. Prosinac 2002.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856