Gradnja Pastoralnog centra

Često slušamo i čitamo povike na mlade koji u mnogo čemu ne ispunjavaju želje i planove starijih. Bez namjere da ispitujemo tko je kriv, ili tko je više kriv, mi smo naumili mladima nešto ponuditi – da imaju gdje i kako provoditi svoje slobodno vrijeme i stjecati prva iskustva društvenosti izvan obitelji i obvezatnih druženja u školi. U tu svrhu započeli smo graditi Pastoralni centar – prostorije koje će biti mladima, i manje mladima, na raspolaganje za druženje, igru, učenje i zabavu. Taj Pastoralni centar lani smo stavili pod krov, a sad nam predstoji unutarnje uređenje. Dosadašnji troškovi su nam 370.000 kuna, a mnogo će još trebati za opremanje tih prostorija – a to je ukupno 240 m2 u dvije razine. Taj Pastoralni centar zapravo će biti “Dom” svih župljana, svih onih koji će poželjeti družiti se u tom domu na način prikladan njihovoj životnoj dobi kao i osobnim sklonostima – naravno, sve će to ovisiti i o unutarnjoj opremljenosti toga doma. Zato smo slobodni i na ovaj način vas upoznati s ovom gradnjom i zamoliti za novčanu pomoć koju je moguće uplatiti i na:

poslovni račun Župe Podturen br. 2392007-1100048943
s obveznom naznakom svrhe: Za Pastoralni centar

Gradnja Pastoralnog centra       Gradnja Pastoralnog centra

Fotografija prikazuje dokle smo stigli s izgradnjom – “dom” je pod krovom, a sve ostalo još treba dovršiti.

U subotu, 14. rujna na obali rijeke Mure kod Podturna održana je Likovna radionica više likovnih umjetnika, članova Likovnih udruga Čakovec, Ludbreg i Varaždin, koji su slikali pejsažne motive rijeke Mure u raznim likovnim tehnikama.

Sudjelovali su:

Gabrijela Binder, Nada Gorupić, Jadranka Jurišaga Ivaci, Mladen Marčec, Stjepan Šarić i Vesna Makovec iz Likovne udruge Čakovec, Stjepan Levačić i Jurica Varga iz Likovne udruge Varaždin, Vesnica Seček i Spomenka Škafec iz Likovne udruge Ludbreg.

Oni su tom prilikom naslikali ukupno dvadeset tri likovna djela koja su poklonili župi Podturen, a u svrhu dovršenja Pastoralnog centra. Nakon opremanja darovanih likovnih djela, u predbožićnim danima ove godine, bit će priređena donacijska izložba koja će završiti licitacijskom prodajom. Vrijeme izložbe i prodaje bit će naknadno javljeno.
Taj Pastoralni centar u ukupnoj površini 240m2 u dvije razine prošle je godine stavljen pod krov, a prodajom darovanih likovnih djela omogućit će se brže dovršenje Pastoralnog centra i njegovo stavljanje na raspolaganje župljanima. I ovim putem Župa Sv. Martina u Podturnu izražava svoju javnu zahvalu svim slikarima koji su se dragovoljno i velikodušno odazvali na ovu Likovnu radionicu.

Pastoralni centar danas izgleda ovako:

Gradnja Pastoralnog centra

Kreirano: 17. Veljača 2011.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856