Župni zborovi u Lendavi – 17. prosinca 2011.

SVETA MISA NA HRVATSKOM JEZIKU I ADVENTNO BOŽIČNI KONCERT U CRKVI SVETE KATARINE U LENDAVI            2011.

Dana 17. prosinca s početkom u 18 sati nam je adventni ugođaj dočarala sveta misa na hrvatskom jeziku koju je predvodio u punoj crkvi svete Katarine u Lendavi, velečasni Josip Pivar, župnik župe Podturen. Misu je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo Pomurje u suradnji sa župom Lendava uz svesrdnu podršku lendavskog župnika, velečasnog Martina Dolamiča-Konrada. Uvodne riječi i pozdrave uputila su nam oba župnika, a suradnju lendavske župe s našim društvom koje je postalo tradicionalno u dane uoči Božića pohvalio je i Generalni vikar Murskosoboške Škofije Mons Franc Režonja. Nadahnuta misa i lijepa, poučna propovijed napunila nam je srca i duše mirom i blaženstvom. Misno slavlje je uveličalo zborno pjevanje pjevačkog zbora župe Svetog Martina iz Podturena koji nam je iza mise izveo koncert pod vodstvom g. Stjepana Horvata. Program koncerta je bio bogat i na njemu su nastupila dva zbora: Ženski pjevački zbor i zbor mladih “ANĐELI MIRA”. Izvedeno je 12 poznatih skladbi među kojima i “Ave Maria”, “Hrvatska zvona”, “On dolazi da spasi vas”, “Svjetlo Isusovo” te druge. Oduševljeni dugi pljesak izmamio je još nekoliko prigodnih božićnih pjesama koje smo zapjevali zajedno s izvođačima. Za misu i koncert smo se zahvalili našim gostima iz Podturena malim domjenkom u župnom dvoru i zajedničkim druženjem članova HKD Pomurje i članova zbora. Na domjenku smo izmijenili simbolične darove s gostima i pjesmom udružili glasove. Pridružili su nam se i naš ljubazni domaćin, velečasni Dolamič te počasni gosti: Načelnik općine Podturen, g. Josip Lepen, velečasni Josip Pivar te Generalni vikar Murskosoboške Škofije Mons Franc Režonja. Bio je to još jedan događaj za sjećanje i nadamo se ponovnom susretu, moguće u Podturenu.

tekst: Renata Lugomer-Pohajda

hkd-pomurje.si

(P.S. Ovako je o gostovanju Župe sv. Martina iz Podturna izvijestilo na svojim internetskim stranicama HKD-Pomurje)

sv. misu je predvodio podturenski župnik vlč. Josip Pivar uz kocelebraciju domaćeg župnika vlč. Martina Dolamiča-Konrada i generalnog vikara mons. Franca Režonje

zbor mladih Župe Podturen ‘Anđeli mira’

župni zbor odraslih

Lendava: sv. maša v hrvaškem jeziku

nedelja, 11.12.2011


Župnija Lendava že vrsto let v sodelovanju s Hrvaškim kulturnim društvom Pomurje tretjo adventno nedeljo organizira sveto mašo v hrvaškem jeziku in adventno-božični koncert. Vselej povabijo eno od sosednjih župnij iz sosednje Hrvaške. Letos so bili gostje župljani iz medžimurske župnije Podturen. Sveto mašo je ob somaševanju domačega župnika in generalnega vikarja murskosoboške škofije daroval župnik iz Podturna Josip Pivar. Od tam je prišel ženski pevski zbor in zbor mladih “Anđeli mira”. Po sveti maši je sledil zelo bogat koncert, nato pa druženje v dvorani župnijskega doma.

Martin Dolamič Konrad

skofija-sobota.si

(P.S. Ovako pak je o gostovanju župnih zborova izvijestila Murskosobotska biskupija na svojim internetskim stranicama)

Kreirano: 12. Ožujak 2012.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856